Groep 8

 Het laatste jaar van de basisschool. Natuurlijk gaan we dit jaar hard aan het werk om zo goed mogelijk te zijn voorbereid op het voortgezet onderwijs. We werken dit jaar aan de laatste 5 projecten van Alles in 1. Dit zijn; Europa, Mensen, Middeleeuwen, Kleding en Sport en Planten.
Rekenen wordt verder uitgediept. Zo moeten leerlingen sommen op verschillende manieren kunnen uitrekenen en komen meerdere rekenstrategieën in 1 som voor.

In groep 8 gaan we natuurlijk op kamp! Waar naar toe en wanneer blijft nog een verrassing, maar net als ieder jaar zal het een leuke tijd worden. Daarnaast zijn er regelmatig excursies, bijvoorbeeld naar Westerbork en de synagoge. Naast de normale lesstof hebben we gastsprekers die wat komen vertellen over de kindertelefoon en de gemeenteraad. Een druk en gevarieerd schooljaar, waarin we alle tijd hard nodig hebben.

Dit is ook het jaar dat jullie samen met je ouders en de leerkrachten een keuze maken voor het vervolgonderwijs. Wat zijn de mogelijkheden, wat zijn de wensen, naar welke school wil je. Al deze vragen worden op verschillende avonden en in verschillende lessen met jullie besproken. We gaan kijken op scholen voor voortgezet onderwijs. Uiteindelijk krijg je van de school een advies en kun je samen met jouw ouders een keuze maken naar welke school je het volgende jaar gaat. Aan het einde van het schooljaar is er een centrale eindtoets waarbij gekeken wordt wat je de afgelopen 8 jaar hebt geleerd.

Natuurlijk sluiten we jouw schooltijd op de Branink af met een musical/afscheidsavond voor jou en jouw ouders. Daarna zit de tijd op de Branink er op. We blijven jullie op het voortgezet onderwijs volgen, want wij blijven nieuwsgierig hoe jullie je ontwikkelen.

 Dit schooljaar zijn juf Astrid Rumpol, juf Alja de Lange en juf Joselien Pasman,  de juffen van groep 8.  Wil je wat weten of heb je vragen. Blijf er dan niet mee rondlopen maar stel ze!