Groep 3 


Wij zijn een gezellige groep jongens en meisjes.  Op maandag. dinsdag, donderdag en vrijda is juf Saskia in groep 3, op woensdag juf Linda. 

In groep 3 zijn we veel bezig met het leren lezen, schrijven en rekenen. Natuurlijk is er ook nog tijd om lekker te spelen.

In groep 3 werken wij voor lezen en taal met de methode Veilig leren lezen (kim-versie). Deze methode bestaat uit 11  kernen. U wordt op de hoogte gehouden van wat uw kind tijdens elke kern leert, zodat u kunt inspelen op wat er in de klas gebeurt. Kinderen vinden het vaak leuk om thuis te laten zien wat ze hebben geleerd. Uw betrokkenheid hierbij zal hen extra motiveren en hun ontwikkeling bevorderen.

Momenteel zijn we bezig met kern 1. In deze kern worden de letters, p, aar, r, e en v worden geleerd. Bij elke kern hoort een doelenkaart.  

Daltonvaardigheden:


Een van de aspecten  van Dalton onderwijs is zelfstandig werken. Dit oefenen we met de kinderen middels een kleurenschijf en de time-timer.  Om het zelfstandig werken te bevorderen gebruiken we een planbord en een dagritmeplanning om het werk zichtbaar te maken voor de kinderen. Wanneer de kinderen klaar 

zijn met hun taak kunnen ze een activiteit kiezen die op het planbord is aangegeven

We leren de kinderen zelf verantwoordelijkheid te dragen voor het gemaakte werk door middel van reflectie en door kritisch te kijken naar hun eigen werk. 

 

Samenwerken en van elkaar leren is een belangrijk onderdeel van onze groep.


Op dinsdag en donderdag gaan we naar de gymzaal.

Daarnaast spelen we regelmatig  op ons mooie schoolplein
.

informatie gr3 2017-2018.pdf