Als uw kind in groep 8 zit, moet u beslissen welke vorm van voortgezet onderwijs het beste bij uw kind past. U hoeft deze keuze niet alleen te maken; de basisschool geeft advies op basis van de ontwikkeling en voortgang van uw kind.
De basisschool zal u informeren over:
* Verschillende soorten voortgezet onderwijs;
* Het belang van het schooladvies van de basisschool;
* De doorstroomtoets basisonderwijs;
* Hoe u zich aanmeldt bij scholen;
* Scholen in de buurt;
* Specifieke eisen, zoals een ontwikkelplan (ontwikkelingsperspectief) voor praktijkonderwijs of een toelaatbaarheidsverklaring voor voortgezet speciaal onderwijs.
In ons PO-VO protocol richting het voortgezet onderwijs. Daarnaast hebben wij een doorstroomprotocol wat niet alleen beschrijft op welke wijze wij omgaan met doorstroom, instroom, versnellen en doubleren vanaf groep 1 t/m groep 8.
Niveaus:
* 1F (Fundamenteel niveau): Dit is het basisniveau dat kinderen aan het einde van de basisschool moeten beheersen om zelfredzaam te zijn. Het doel is dat de meeste kinderen dit basisniveau 1F halen.
* 1S (Streefniveau): Het hogere niveau dat de overheid wenst aan het eind van de basisschool. Niet alle kinderen halen dit.
Bij taal en rekenen worden er verschillende niveaus gehanteerd. De inspectie gebruikt deze niveaus om de eindresultaten van de basisschool te beoordelen en deze niveaus worden ook in het voortgezet onderwijs en MBO voortgezet.
In de eerste jaren van het voortgezet onderwijs kunnen verschillende factoren, zoals puberteit en nieuwe vrienden, invloed hebben op de leerprestaties. Dit betekent niet noodzakelijk dat het kind het adviesniveau niet aankon; er kunnen andere zaken spelen die invloed hebben. Soms kan een kind, na verloop van tijd, alsnog opstromen naar een hoger niveau.
De kinderen van Odb de Branink kiezen voor een breed palet aan middelbare scholen. Hieronder vindt u een aantal links naar de diverse middelbare scholen in de regio.
Hoewel Stichting Poolsterscholen bij de totstandkoming van de content op deze internetsite de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht, bestaat altijd de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet klopt of na verloop van tijd verouderd of niet meer juist is. Stichting Poolsterscholen is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van deze internetsite.