Planning en weektaak
Elke maandagochtend beginnen we met het plannen van de week. De kinderen doen dit in weektaak.com. De weektaak bestaat uit instructies en opdrachten die zelfstandig moeten worden ingepland. Op maandag plannen de kinderen hun werk voor de week en houden ze rekening met de tijd die ze elke dag hebben. Naast de weektaak hebben we ook een periodetaak. Deze taken zijn vaak gerelateerd aan de thema’s van Alles in 1, die we in de klas behandelen en worden voor een langere periode gedaan.
Spelling
Elke dag oefenen we spelling met een dictee. In groep 7 leggen we de laatste spellingscategorieën uit en we werken volop aan de werkwoordspelling en grammatica. Alles hiervan wordt in groep 7 aangeleerd en in groep 8 herhaald.
Rekenen
We werken met de methode Pluspunt en doen dat op een manier die hybride heet. De kinderen werken eerst aan hun lesdoelen in het werkboek en oefenen daarna digitaal om te herhalen en te verdiepen.
Gym
Op dinsdag- en donderdagmiddag hebben de kinderen gym. Op dinsdag geeft de eigen leerkracht de les en op donderdag is onze vakleerkracht, aan de beurt. De kinderen gaan altijd vol energie en plezier naar de gymles.
Samenwerken en weektaak
In de bovenbouw werken we vaak samen aan thema’s om het samenwerken te stimuleren. Kinderen zijn verantwoordelijk voor hun weektaak en maken zelf keuzes. De leerkracht begeleidt dit proces en kijkt regelmatig samen met de kinderen of de planning nog goed is of aangepast moet worden.
Creatieve middag
Op maandagmiddag hebben we een creatieve middag! We werken aan verschillende technieken en doen dit soms samen met groep 6 en groep 8.
Nieuwe dingen in groep 7
Na de herfstvakantie beginnen we met huiswerk. Het doel is dat je werk van school mee naar huis neemt, zelf plant wanneer je het maakt, en het op tijd af hebt en weer mee naar school neemt. Dit huiswerk kan werkbladen bevatten voor werkwoorden, begrijpend lezen of rekenen.
Alle kinderen in groep 7 doen een theoretisch en praktisch verkeersexamen. We beginnen hier na de kerstvakantie mee.
Aan het einde van groep 7 krijgen de kinderen een advies voor het voortgezet onderwijs tijdens een driehoeksgesprek.
Hoewel Stichting Poolsterscholen bij de totstandkoming van de content op deze internetsite de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht, bestaat altijd de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet klopt of na verloop van tijd verouderd of niet meer juist is. Stichting Poolsterscholen is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van deze internetsite.